Helpline - Center for Digital Pædagogik

Helpline under Sikkert Internet Plus Programmet

Center for Digital Pædagogik er udpeget til helpline under EU's Safer Internet Plus Programme, der har til formål at øge bevidstheden omkring børn og unges adfærd på nettet.

Som helpline arbejder vi med at forebygge og hjælpe børn der udsættes for ubehagelige oplevelser og overgreb på net og mobil. Det betyder, at vi står til rådighed online for alle børn, unge og forældre, der måtte have spørgsmål omkring, hvordan man passer på sig selv på nettet.

Dette er muligt gennem vores online rådgivning Cyberhus.dk, hvor børn og unge samt forældre kan henvende sig med problemer i forhold til online liv. Det kan være spørgsmål omkring sikker brug af internettet, f.eks. omkring hacking, digital mobning på sites som Habbo og Facebook, eller ensomhed bag skærmen.

Alt sammen problemstillinger som mange børn og unge oplever i dag, og som Cyberhus har stor erfaring med at rådgive indenfor. Læs på www.cyberhus.dk. og www.cfdp.dk


Aktiviteter under helpline

Cyberhus helpline modtager hver måned over 200 henvendelser relateret til netsikkerhed og adfærd på nettet. Helplinen indgår i Cyberhus generelle arbejde med rådgivning af udsatte børn og unge. Helplinen er opdelt i 3 funktioner:

Chat rådgivningen er børn og unges mulighed for interaktiv en-til-en anonym rådgivning. Har løbende åbningstider hen over ugen. Her er direkte svar på spørgsmål vedrørende problemer på nettet, f.eks. grooming og mobning, men også mere generelle problematikker.
Link til rådgivningen

Online brevkasserne er åbne alle døgnets 24 timer. Alle brevkasserådgiverne har, indenfor deres område, en relevant viden og faglig baggrund til at kunne give feedback på de unges indlæg.
Link til brevkasserne

Online Debatterne er børn og unges mulighed for at møde jævnaldrende i en ung-til-ung rådgivning. Her kan børn og unge fortælle om egne problematikker, stille spørgsmål samt give deres mening til kende omkring andres indlæg.
Link til debatforum

CfDPs oplægsteam tilbyder endvidere debatoplæg til elever, lærere og fagpersoner om digital dannelse, etik og sociale medier. Med baggrund i knap 10 års praksiserfaring fra skoleoplæg debatterer og informerer vi om unges brug af digitale medier på godt og ondt.

Link til oplægsteamet                        


Helpline - Internationalt samarbejde

Som dansk helpline arbejder vi sammen med andre nationale helplines, hvilket giver mulighed for at udveksle viden og best practice med de øvrige deltagende lande i det europæiske samarbejde. Vi har bl.a. deltaget i konferencer og forestået workshops i Beirut, Budapest, Brussel, Dublin, Cypern, Sofia og London. 

Læs mere på vores engelske blog

Fagpersoner får et professionelt overblik over aktiviteter og arrangementer Cyberhus deltager i, herunder om arbejdet som helpline på vores site for voksne: www.cfdp.dk
 


Vi er ca. 120 personer, hvoraf de fleste er frivillige, der arbejder med at hjælpe og rådgive børn og unge.

Center for Digital Pædagogik
Vester Allé 24, 3. sal
8000 Aarhus C. 
86 370 400 

Centerleder:
Anni Marquard
anni@ccfdp.dk

Skoletjeneste og oplægsholder:
Jonas Ravn
jonas@cfdp.dk

Rådgivning-helpline:
Niels Chrisian Blienberg
nc@cyberhus.dk

Projektofficer:
Sonya Spender
sonya@cfdp.dk