Helpline - Center for Digital Pædagogik

Helpline under Sikkert Internet Plus Programmet

Center for Digital Pædagogik har siden 2009 været udpeget til helpline under EU's Safer Internet Plus Programme, der har til formål at øge bevidstheden omkring børn og unges adfærd på nettet.

Som helpline arbejder vi med at forebygge og hjælpe børn der udsættes for ubehagelige oplevelser og overgreb på net og mobil. Det betyder, at vi står til rådighed online for alle børn, unge og forældre, der måtte have spørgsmål omkring, hvordan man passer på sig selv på nettet.

Dette er muligt gennem vores online rådgivning Cyberhus.dk, hvor børn og unge kan henvende sig med problemer i forhold til online liv. Det kan være spørgsmål omkring sikker brug af internettet, f.eks. omkring hacking, digital mobning på sites som Instagram, Ask.fm og Facebook, eller ensomhed bag skærmen. Forældre og fagpersoner kan henvende sig i chatten på www. cfdp.dk eller på telefon 86 370 400. 

Center for Digital Pædagogik har stor erfaring med at rådgive indenfor digital trivsel og har 15 ansatte og 80 frivillige, som kan rådgive og vejlede om digitale medier og trivsel. Læs mere på www.cyberhus.dk. og www.cfdp.dk


Aktiviteter under helpline

Center for Digital Pædagogik (CfDP) er landets førende organisation inden for digital rådgivning til børn og unge, og behovet for rådgivning er stort: Hvert år besøger 700.000 brugere den digitale rådgivningsside Cyberhus.dk, hvor unge kan søge rådgivning om fx kærestesorger, seksualitet og livet på nettet. Fra juli 2016 til december 2017 har CfDP’s helpline været i dialog med mere end 15.000 personer omkring digital trivsel - en stigning på 40% ift. perioden 2015-2016. 6000 af dem var deciderede rådgivningssesions med udsatte og sårbare børn og unge.

På helplinens online service for børn og unge er der forskellige muligheder for rådgivning og vejledning: 

Chat rådgivningen er børn og unges mulighed for interaktiv en-til-en anonym rådgivning. Har løbende åbningstider hen over ugen. Her er direkte svar på spørgsmål vedrørende problemer på nettet, f.eks. grooming og mobning, men også mere generelle problematikker.
Link til rådgivningen

Online brevkasserne er åbne alle døgnets 24 timer. Alle brevkasserådgiverne har, indenfor deres område, en relevant viden og faglig baggrund til at kunne give feedback på de unges indlæg.
Link til brevkasserne

Online Ung-til-Ung er børn og unges mulighed for at møde jævnaldrende i en ung-til-ung rådgivning. Her kan børn og unge fortælle om egne problematikker, stille spørgsmål samt give deres mening til kende omkring andres indlæg. 
Link til debatforum

CfDPs oplægsteam tilbyder endvidere debatoplæg til elever, lærere og fagpersoner om digital dannelse, etik og sociale medier. Med baggrund i knap 15 års praksiserfaring fra skoleoplæg debatterer og informerer vi om unges brug af digitale medier på godt og ondt.

Link til oplægsteamet                        


Helpline - Internationalt samarbejde

Som dansk helpline arbejder vi sammen med andre nationale helplines, hvilket giver mulighed for at udveksle viden og best practice med de øvrige deltagende lande i det europæiske samarbejde. Vi har bl.a. deltaget i konferencer og forestået workshops i Beirut, Budapest, Brussel, Dublin, Cypern, Sofia og London. 

Læs mere på vores engelske blog 


Om Center for Digital Pædagogik

I 2004 åbnede vi chatrådgivningen Cyberhus for børn og unge, hvor de var, nemlig online. Siden da har det taget fart, og i 2011 stiftede vi Center for Digital Pædagogik, der i dag udover egne rådgivninger, partnerprojekter og publikationer også besøger hele landet for at holde foredrag og workshops for fagfolk, elever og forældre omkring digital pædagogik, børn og unge, problematikker og how-to ud fra vores praksisbaseret viden. Her hjælper vi blandt andet med at indtænke digitale aspekter i kommunikationen med børn og unge. 

Center for Digital Pædagogik er en selvejende institution. Formålet er socialøkonomisk og dermed almennyttigt/velgørende, og alt overskud tilfalder udsatte børn og unge via geninvestering i det digitale socialpædagogiske arbejde for børn og unge. Der er 15 ansatte og knap 100 frivillige tilknyttet organisationen. 

Kontakt os

Center for Digital Pædagogik
Skanderborgvej 156
8260 Viby J.
86 370 400 

Centerleder:
Anni Marquard
anni@cfdp.dk

Skoletjeneste og oplægsholder:
Jonas Ravn
jonas@cfdp.dk

Rådgivning-helpline:
Niels Chrisian Blienberg
nc@cfdp.dk