Videncenter - Medierådet for Børn og Unge

Videncenter

Medierådet for Børn og Unge er udpeget til Awareness Centre Denmark under EU’s Safer Internet Programme. Formålet er at skabe opmærksomhed og informere omkring børns brug af internettet og nye teknologier samt at udruste forældre og lærere med brugbar viden herom.

Videncenterets aktiviteter 

Sikker Internet Dag - Medierådet afholder Sikker Internet Dag i Danmark, hvor der sættes fokus på børn og unges brug af internettet ved en række aktiviteter rundt om i landet og på nettet. Dagen er både en national og international begivenhed, der har stor opbakning i både medier og blandt samarbejdspartnere. Dagen er en årlig begivenhed den anden tirsdag i februar.

Nyhedsbrev - Videncenteret udsender jævnligt og i forbindelse med det internationale nyhedsbrev også et nationalt nyhedsbrev. Nyhedsbrevene giver et overblik over begivenheder, aktiviteter og undersøgelser, der fokuserer på børn og unges brug af internettet og de digitale medier. Se mere her.

Kontakt til børn - hundredvis af børn og unge har haft direkte kontakt med Medierådets ansatte gennem workshops på skoler, chatsamtaler på onlinemødesteder for børn og Sikker Internet Dag-begivenheder. Desuden er Medierådets hjemmeside flittigt besøgt – her findes information om sikkerhed på nettet, gode råd, film og andet underholdende og informativt materiale målrettet børn og unge.

Oplysningsmaterialer - debatfilm, undervisningsmaterialer, brochurer, posters, gode råd til børn og voksne – alt sammen produceret med det formål at videregive brugbar viden om børn og unges brug af online medier. Størstedelen af disse materialer er at finde på Medierådets hjemmeside eller på UNIC’s elektroniske undervisningsportal: www.emu.dk/webetik

Undersøgelser - der foretages jævnligt undersøgelser af relevante problemstillinger om børns brug af de nye teknologier ligesom der henvises til / kommenteres på nyere undersøgelser fra vores samarbejdspartnere om børns brug af nettet på vores hjemmeside. Den seneste undersøgelse, der er foretaget af Medierådet for Børn og Unge om børn og unges privatliv på net og mobil viser, at det i dag er helt almindeligt, at også børn i 9-10-årsalderen har en eller flere profiler på de sociale mødesteder på nettet. Børn i dag er dermed ikke alene meget aktive mediebrugere – de er også aktører i et fælles rum, hvor grænserne mellem privat og offentligt flyder ud. Det stiller nye krav til forældre, lærere og andre med et voksent ansvar for at skabe sikre digitale rammer for børn og unge. Få mere viden her.

Links

På hjemmesiden www.medieraadet.dk 
under DIGITALE MEDIER kan der hentes yderligere information - gode råd til børn og unge samt informationsmateriale til forældre og lærere.